Jord's Tiramisu
Ingrediënten (- pers)
- 100 gram eigeel
- 200 gram eiwit
- 180 gram suiker
- 500 gram mascarpone
- 250 ml espresso
- 50 ml amandel likeur
- 100 ml slagroom
- 4 klein of 2 grote blaadjes gelatine
- Lange vingers
- Cacaopoeder
Bereiden
Week de gelatine in koud water.
Voeg de amandel likeur bij de afgekoelde espresso.
Klop het eiwit met de helft van de suiker tot een stijve massa en zet dit vervolgens apart.
Verwarm de slagroom tot tegen het kookpunt en voeg de gelatine toe.
Klop het eigeel met het overgebleven suiker tot een stijve massa. Voeg de mascarpone en slagroom toe en klop verder tot een stijve massa.
Meng voorzichtig de geklopte eiwitten door het eigeelmengsel.
Bedek een ovenschaal met lange vingers en giet er het espressomengsel over.
Bedek de lange vingers met de helft van het mascarpone-eimengsel.
Bedek met nog een laag lange vingers en de rest van de espresso.
Dek de lange vingers af met het overgebleven mascarpone-eimengsel.
Zet de Tiramisu in de koelkast en laat minimaal 3 uur koud worden en verder opstijven.
Wanneer de Tiramisu wordt geserveerd strooi je er met een zeef een laagje cacaopoeder overheen.