Oosterse kippenbout met hazelnoten en honing

Ingrediënten (8 pers)

10 kippenbouten

5 uien

10 el olijfolie

2½  tl gemberpoeder

2½  tl kaneelpoeder

Sap van 2½  citroenen

10 el koud water

5 tl grof zeezout

2½ tl zwarte peper

250 gram hazelnoten

175 gram honing

2 el water

5 bosuien, grof gesneden

Bereiden

  1. Vermeng de stukken kip in een schaal met de uien, olijfolie, gember, kaneel, citroensap, water, zout en peper. Laat dit minstens 1 uur marineren of 1 avond in de koelkast.
  2. Verhit de oven tot 180C. Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze lichtbruin voor 10 min. in de oven. Hak grof en zet opzij.
  3. Verdeel de kip en de marinade op een bakplaat waarop alles royaal past. Leg de kip met het vel naar boven. Bak de kip circa 35 min.
  4. Maal intussen de honing, water en hazelnoten tot een grove puree. Haal de bakplaat uit de oven. Strijk een laag notenpasta op elke kip. Bak nog 5 – 10 min, tot de noten laag bruin is.

 

Tip: Serveer met Kosheri ( kruidige rijst met linzen en zoete wortelen. Zie bijgerechten