Oosterse kippenbout met hazelnoten en honing
Ingrediënten (8 pers)
10 kippenbouten
5 uien
10 el olijfolie
2½ tl gemberpoeder
2½ tl kaneelpoeder
Sap van 2½ citroenen
10 el koud water
5 tl grof zeezout
2½ tl zwarte peper
250 gram hazelnoten
175 gram honing
2 el water
5 bosuien, grof gesneden
Bereiden
- Vermeng de stukken kip in een schaal met de uien, olijfolie, gember, kaneel, citroensap, water, zout en peper. Laat dit minstens 1 uur marineren of 1 avond in de koelkast.
- Verhit de oven tot 180C. Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze lichtbruin voor 10 min. in de oven. Hak grof en zet opzij.
- Verdeel de kip en de marinade op een bakplaat waarop alles royaal past. Leg de kip met het vel naar boven. Bak de kip circa 35 min.
- Maal intussen de honing, water en hazelnoten tot een grove puree. Haal de bakplaat uit de oven. Strijk een laag notenpasta op elke kip. Bak nog 5 – 10 min, tot de noten laag bruin is.
Tip: Serveer met Kosheri ( kruidige rijst met linzen en zoete wortelen. Zie bijgerechten