Cantuccini´s van amandelen

Ingrediënten (36 stuks)

  • 90 g amandelen
  • 100 g fijne suiker
  • rap van een ½ citroen
  • 50 g zachte boter
  • 1 ei
  • 1 el vanille suiker
  • zout
  • 175 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel anijszaad (optioneel)

Bereide

Oven voorverwarmen op 180°C.

Rooster de amandelen op een bakplaat 10 minuten of totdat ze beginnen te kleuren. ( amandelen worden donkerder naarmate ze kouder worden. Laat ze even afkoelen en snijd ze in kleine stukken. Rasp de citroen. Voeg de suiker met de zachte boter en citroenrasp bij elkaar en mix een aantal minuten. Voeg het ei en vanille suiker toe en mix weer goed door.

Zeef de bloem en bakpoeder en spatel het door het boter mengsel. Voeg vervolgens het anijszaad toe. Leg het deeg op een bebloemd aanrecht en kneed even goed door. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol het tot een 30 X 2,5 cm sliert. Plaats de twee rollen op een bakplaat met bakpapier en ze ze 20 minuten in de oven of totdat ze licht bruin zijn ( en nog zacht van binnen). Haal ze uit de oven en laat ze 3 minuten even rusten. Snijd ze als ze nog warm zijn in schuinen plakjes van 1 cm. Leg ze vervolgens weer op de bakplaat en bak ze nog een 10 minuten.