Bruschette met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten
Ingrediënten (- pers)
- plm. 70 druiven (liefst twee kleuren)
- Een hand vol (verse) tijmblaadjes
- Extra vergine olijfolie
- Zoutflakes en zwarte peper
- Twee handen, walnoten, gehalveerd
- 12 dikke sneden lekker brood (bijvoorbeeld zuurdesem)
- 2 tenen knoflook
- Zachte, kruimelige, geiten kaas
- Vloeibare honing
- Diverse sla soorten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Je hebt twee aparte bakplaten nodig; eentje voor de druiven en eentje voor de walnoten. Leg de druiven op de bakplaat met bijna alle tijmblaadjes, een beetje olijfolie en wat zout en peper. Schud een paar keer met de bakplaat om de druiven goede te bedekken en zet ze dan 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze beginnen te verkleuren. Leg de walnoten met alleen een beetje olijfolie op de andere bakplaat, schud ook even en zet ze 5-6 minuten in de voorverwarmde oven. Haal beide bakplaten eruit en zet ze opzij.
- Rooster of gril de sneetjes brood, zodat ze van buiten knapperig zijn, maar nog wel een beetje meegeven als je er in knijpt. Wrijf een kant van het brood in met het snijvlak van een teentje knoflook. De knoflook smelt in het warme broodje. Sprenkel er wat olijfolie over.
- Maak de sla aan met een beetje standaard dressing en verdeel over de borden. Verkruimel de geitenkaas over het geroosterde brood. Voeg de druiven en walnoten toe; die moeten nog lekker warm zijn. Sprenkel er een beetje lekkere vloeibare honing over. Snijd beide bruschette in de lengte door, strooi de resterende tijmblaadjes er over en serveer.