Vegan bananen brownie

Ingrediënten (- pers)

Brownie 

  • 120 gram chocolade
  • 3 kleine of 2 grote bananen
  • 80 milliliter olie
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout

Bananenlaagje

  • 3 kleine of 2 grote bananen
  • 2 eetlepels suiker
  • 60 milliliter sojamelk
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Smelt de chocolade au bain Marie (in een kom, boven een pan met zacht kokend water) en laat wat afkoelen.
Mix de gesmolten chocolade, bananen, olie, suiker en vanille extract in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg in een andere kom het bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen. Voeg al mixend het bananenmengsel bij het bloem mengsel toe.

Maak het bananenlaagje door de overige bananen met de rest van de ingredienten te mixen.

Vet een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter in en giet hier het brownie beslag in. Verdeel de mix voor het bananenlaagje over de bovenkant. Bak voor 30 minuten.

Tip: Ook lekker om noten, bijvoorbeeld walnoten, door de browniemix te doen.