Turkse linzensoep

Ingrediënten (8 pers)

  • 600 gram rode linzen
  • 1/2  rood pepertje, heel fijn gesneden
  • 3 grote uien, gesnipperd
  • 12 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 3 groente- of kruidenbouillonblokje
  • 9 theelepels paprikapoeder (+ wat extra ter garnering)
  • 9 theelepels gemalen komijnzaad
  • flinke klont roomboter
  • 6 eetlepels uitgelekte tomatenblokjes uit blik
  • dikke Griekse of Turkse yoghurt (ter garnering)extra paprika poeder ter garneringolijfolie, zout en peper

Bereiden

Bak de gesnipperde uien in een grote soeppan totdat deze glazig en bruinig worden.

Doe het pepertje en de knoflook erbij en bak  even mee.

Doe nu 1,8 liter water uit de waterkoker bij de ui, peper en knoflook.

Breng zachtjes aan de kook en voeg de bouillonblokjes, het paprikapoeder en de linzen toe.

Laat drie kwartier doorkoken.

Smelt in de laatste minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad totdat het begint te ruiken.

Voeg dan de tomatenblokjes toe, roer door en voeg bij je soep

Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van.

Proef en voeg eventueel wat zout of peper toe.  Vind je de soep te dik, dan voeg je nog wat water toe.

Schep in mooie kommen en serveer met 2 eetlepels yoghurt per kom, waarop je nog wat paprikapoeder strooit.