Gepofte biet met geitenkaas

Ingrediënten (4 stuks)

  • 4 rauwe bieten ( rood of geel)
  • 125 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels grof gehakte walnoten
  • kneepje honing
  • tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. Was bietjes goed. Dep ze droog. Doe ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout en schep ze door elkaar zodat ze goed bedekt zijn. Leg een biet op een stukje aluminiumfolie en wikkel deze dicht. Pof ze ongeveer een uur tot twee uur in de oven (afhankelijk van de grootte in de oven). Haal ze er uit en vouw de folie voorzichtig open. Snijd ze 2 keer in met een scherp mes tot ze net niet door midden zijn. Vouw ze iets oven en stop er wat geitenkaas tussen. Druppel er wat honing over en bestrooi met een beetje tijm en wat walnoten. Zet ze nogmaals 15 min in de oven (zonder folie).