Kosheri ( kruidige linzen met rijst)
Ingrediënten (10 pers)
- 750 gram bruine of groene linzen
- 500 gram rijst
- 125 gram vermicelli noodles, in stukjes van 4 cm
- Kippenbouillon
- 100 gram boter
- 2 th kaneelpoeder
- 5 el olijfolie
- 5 uien
- Kook de linzen volgens de verpakking, maar niet te papperig. Giet af.
- Spoel de rijst goed af en laat uitlekken.
- Smelt de boter in een pan en bak daar de vermicelli even in.
- Voeg de rijst toe en roer zodat de boter goed is opgenomen. D
- oe er zoveel bouillon bij dat de rijst ruim onder water staat. Voeg kaneel toe. Laat met deksel op de pan zachtjes gaar worden. Haal deksel van de pan en laat rijst uitdampen. Roer de linzen erdoor.
- Snijd de ui in halve ringen en bak in een koekenpan in de olie tot ze donkerbruin en zacht zijn. Bestrooi met peper en zout.
tip: Serveer met de Oosterse kippenbout met hazelnoten en honing