Rode kool salade met bieten en walnoten

Ingrediënten ( een tray) 

  • Salade
  • 2 bieten
  • 400 gram rodekool
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram rozijnen (of cranberries)
  • paar sprieten bieslook
  • 1 takje rozemarijn
  • Dressing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el walnotenolie
  • 1 el ciderazijn
  • 1 tl honing (voor vegans: 1 tl maple syrup)
  • zout en peper

Bereiden

Boen de bieten schoon en kook ze in een pan met ruim water in 20-25 minuten gaar. Snijd de rodekool in smalle repen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.

Laat de bieten afkoelen en verwijder de schil. Rasp de bieten en meng met de rodekoolreepjes. Voeg de rozijnen of cranberries toe.

Maak een dressing van olijfolie, walnotenolie, ciderazijn en honing. Leg de groenten op een schaal en strooi er de walnoten over. Hak de bieslook en rozemarijn fijn en strooi over de salade. Schenk de dressing over de rodekoolsalade en breng op smaak met zeezout en peper uit de molen.

 

Tip: je kan ook voorgekookte bietjes gebruiken