Linzen met hazelnoten en knolselderij

Ingrediënten (4 pers)

  • 200 gr linzen de Puy
  • 60 gram hazelnoten met schil
  • 7 dl water
  • 2 laurierblaadjes, 4 takjes tijm
  • 1 knolselderijknol, geschild en in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 el hazelnootolie
  • 3 el lekkere rode wijnazijn of (dunne) balsamico
  • 4 el fijngesneden munt
  • Zout en peper

Bereiden

Verwarm de oven tot 180 graden rooster de hazelnoten een minuut of 10. Daarna uit de oven halen, af laten koelen en grof hakken. Doe de linzen met de kruiden en het water in een pan, breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag en laat 15-20 minuten de linzen gaar koken. Stort ze in een vergiet.

Kook intussen in een andere pan de knolselderijblokjes gaar. Giet het overtollige water af.

Vermeng de nog warme linzen (als ze koud zijn nemen ze de olie niet op) in een schaal met 2 el hazelnoot olie, azijn en de knolselderij. Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Serveren

Meng de helft van de hazelnoten en de munt door de salade.

Schep alles in een mooie schaal of verdeel over 1-persoons schaaltjes

Schenk de overgebleven hazelnootolie er overheen en garneer met de rest van de munt en hazelnoten

Kan warm, lauw of koud geserveerd worden.
Bedenk: bij koud serveren is iets meer smaak gewenst -> voeg wat extra azijn, olie zout en peper toe.

Warm: Lekker met een stukje witvis uit de oven