Mini saucijzenbroodjes

Ingrediënten (32 stuks)

  • 2 grote lappen bladerdeeg
  • 600 gram runder of half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 2 eieren
  • handje paneermeel
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe het gehakt in een kom. Pers de teen knoflook uit boven de kom en voeg de ketjap en flink wat peper en zout toe.

Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar.

Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op de bakplaat.

Snij het in de lengte doormidden met een pizzames.

Verdeel het gehaktmengsel over beide helften van het bladerdeeg. Doe dit een beetje in het midden.

Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan.

Snij de lange repen in kleine stukken van ongeveer 3 cm breed.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bak de mini saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.