Huisgemaakte Kipnuggets

Ingrediënten (4 kinderen)

  • 300 g kipfilet
  • 2 el maïzena
  • 2 el bloem
  • 1 el honing
  • 6 el water
  • 100 g havermout
  • peper/zout
  • flinke scheut zonnebloemolie

Bereiden

Maak een dik beslag van de maïzena, bloem, honing en water.
Snijd de kipfilet in plakjes van hooguit 1 cm dik. Bestrooi met peper en zout.
Haal de kipfilet eerst door het beslag en dan rondom door de havermout. Leg even opzij tot je alle nuggets gemaakt hebt.
Verwarm op middelhoog vuur een flinke scheut zonnebloemolie, zodat je niet gewoon bakt maar licht frituurt. De nuggets hoeven zeker niet ondergedompeld te raken, maar hebben wel meer olie nodig dan bij gewoon bakken. Bak de nuggets in 10 minuten mooi knapperig en gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Kindergerecht: Serveer ze met doperwtjes/worteltjes en wat gebakken aardappels

snack: Serveer met wat chilisaus