Nougat glacé met een coulis van frambozen

Ingrediënten (- pers)

  • 3 eieren
  • 400 ml slagroom
  • 175 gram fijne suiker
  • 100 g honing
  • 120 gram noten ( walnoten, amandelen, hazelnoten)
    • Voor de coulis
  • 150 gram diepvries frambozen
  • 50 gram suiker
  • Sap van een halve citroen

Bereiden

Gril de noten  in een pan en voeg 75 gram suiker toe en laat ze zachtjes karamelliseren.  NIET stiekem proeven, het is heet!! Laat afkoelen. Klop intussen de eiwitten stijf. Breng de honing aan de kook en giet deze, al kloppend, in een dun straaltje bij de geklopte eiwitten.
Klop de eidooiers met de resterende suiker licht en schuimig en spatel door de eiwitten. Klop de slagroom stijf en spatel door de ei massa. Hak de gekarameliseerde noten grof en spatel door de massa.

Bedek een cakeblik of cakevormpjes  met vershoudfolie en voeg en voeg de substantie in het blik. Strooi vervolgens de noten er overheen ( ze zaken naar de bodem maar geen probleem).

Zet 24 uur afgedekt en recht in de vriezer.

 

Coulis van frambozen

Ontdooi de frambozen en voeg de suiker en citroensap toe. Pureer alles en klaar!

Haal het cakeblik/vormpjes uit de vriezen en haal het ijs uit het blik. Snijd een plakje er vanaf en leg op een bordje. Drizzel er wat coulis overheen, naast en serveer met een blaadje munt!