Meringue Semifreddo

Ingrediënten (6-8  pers)

  • 300 ml slagroom
  • 5 el suiker
  • 200 ml boerenyoghurt
  • 120 g meringues, grof verkruimeld*
    (bloemenhoning)

extra nodig: kleine cakevorm (inhoud 1 liter) bekleed met bakpapier

Bereiding: 

Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel er de boerenyoghurt en 3/4 van de merengue door. Schep de ijsbasis in de cakevorm en verdeel er de resterende meringue over; druk de meringue licht aan. Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries om op te stijven.

Haal de semifreddo zo’n 20 min. voor serveren uit de diepvries. Snijd het ijs met een nat, warm mes in mooie plakken. Lekker met bloemenhoning.

bereiden ± 10 min. / bevriezen ± 8 uur

TIP: bedek de bodem eventueel eerst met chocolade schaafsels of een vruchten coulis.

* recept voor meringue, klik hier https://deliciousmagazine.nl/2018/03/27/video-delicious-helpt-meringue-maken/