Vegan brownies met pompoen
Ingrediënten
- 3 eetlepels gemalen lijnzaad
- 9 eetlepels water
- 50 ml plantaardige melk
- 200 gram suiker
- 50 gram cacao
- 185 gram boekweitmeel
- ½ zakje bakpoeder
- 50 gram walnoten
- 200 gram pompoenpuree
- 1½ eetlepel dadelstroop / maplesyrup
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepel aardappelzetmeel
- 1 mespunt zout
- walnoten voor garnering
Bereiden
Verwarm de oven voor naar 185 graden.
Kook 200 gram pompoenblokjes ( diepvries) tot ze helemaal gaar zijn.
Meng boekweitmeel, suiker, cacao, bakpoeder en zout.
Schenk de havermelk, olie en het lijnzaadmengsel erbij. Meng tot het een egale massa is.
Bekleed een brownie bakvorm of ovenschaal met bakpapier en doe het brownie beslag hier in.
Meng pompoenpuree met dadelstroop, gemberpoeder, kaneel en aardappelzetmeel.
Verdeel het pompoenmengsel over de brownie.
Bestrooi met de walnoten.
Bak in 45 – 50 minuten gaar. De binnenkant is nog enigszins fudgy maar dit is het aller lekkerste.
Laat 30 minuten afkoelen voordat je de brownie aansnijdt.