Klassieke Panna cotta
Ingrediënten (4 kinderen)
- ½ liter slagroom
- 40 gr suiker
- 8 gram vanille suiker
- 3 grote blaadjes gelatine of 6 kleine (kijk op de verpakking!)
Extra
- 6-10 vormpjes (mogen ook plastic wegwerpbekertjes zijn)
Bereiden
Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. (Niet koken omdat anders sprake is van inkoken. Dat is niet de bedoeling!!!) Voeg de suiker plus vanillesuiker toe en zorg dat deze oplost. Neem het geheel van het vuur. Week intussen de gelatine in koud water, een minuut of 5. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost.
Verdeel de vanilleroom over de vormpjes, dek deze af en laat op een koele plaats goed opstijven. (Het is beter hier 6 uur, nog liever een dag/nacht voor te nemen dan te hopen dat het in 2 uur ‘gepiept’ is. Opstijven via gelatine vraagt nu eenmaal tijd!).
Presentatie Wanneer je gebruik maakt van plastic bekertjes, keer dan de bekertjes op zijn kop en prik de bodem in met een mes. Doordat er lucht bijkomt ‘plopt’ de pannacota uit het bekertje. Garneer met een lekker sausje of gekruimelde koekjes/ gesuikerde nootjes