Soep van zoete aardappel, kokos en limoen 

Ingrediënten (8 pers)

 

  • 2  uien, fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 theelepels geraspte verse gember
  • 1 kilo  zoete aardappelen, geschild in stukken ( wortelen, pompoen  of een mix mag ook)
  • 2  liter bouillon
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • Sap van 1 limoen
  • Rasp van 2 limoenen
  • Eventueel koriander en geroosterde pinda’s
  • olijfolie

Bereiden

  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en wat versgemalen zwarte peper en eventueel van limoensap, rasp of suiker.