Doperwtensoepje met pancetta

Ingrediënten (8 pers = voorgerecht / 16 = amuse)

  • 150 pancetta (eenvoudige gerookte spek volstaat ook)
  • 3 middelgrote aardappels
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • 750 gr diepvries doperwten
  • ¼ ltr room Muntblaadjes

Bereiden

Snij de pancetta in piepkleine blokjes Bak ze in een pan met een antiaanbaklaag krokant en bruin. Schep een deel in een apart bakje -> garnering. Schil de aardappels en snij deze in blokjes, kook de aardappels gaar in de bouillon. Doe er de laatste 3-4 minuten de doperwten bij. Roer de munt erdoor en pureer de soep met een staafmixer, daarna zeven. Zo voorkom je dat er vliesjes van de doperwten in de soep achterblijven. Maak op smaak met zout en peper en een scheut room. De soep kan je vooraf maken en later langzaam opwarmen op een klein pitje. Giet de soep in kleine glaasjes als je ze serveert als amuses (bijvoorbeeld borrelglaasjes, maar liever een slag groter) en doe er, ter garnering nog wat pancetta op. Men kan gewoon uit de glaasjes drinken, er hoeft geen lepel bij geserveerd te worden. Je kan dit gerecht ook uitstekend met kerst als tussengang serveren.