Knolselderijsoep met geroosterde hazelnoten en truffelolie
Ingrediënten (14 pers)
- 2 eetlepel olijfolie
- 3 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotje, gesnipperd
- 2 knolselderij, in grove stukken
- 2 grote kruimige aardappels, in stukken
- 1,2 liter kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- 200 gram hazelnoten
- 1 bosje peterselie
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een kookpan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes. Voeg de knolselderij en aardappel blokjes toe en giet er de bouillon over. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur lager en laat 25 minuten sudderen totdat de knolselderij en aardappel zacht zijn.
Rooster intussen de hazelnoten ongeveer 8 minuten in de oven. Pas op want ze kunnen snel verbranden!
Laat de hazelnoten even afkoelen en hak ze in kleine stukjes
Mix het geheel tot u een licht gebonden soep verkrijgt. Voeg de slagroom toe en Kruid met peper en zout.
Serveer de soep in grote diepe borden. Strooi en wat geroosterde hazelnoten en peterselie overheen en eventueel wat truffelolie.