Vegan Bechamelsaus

Ingrediënten (-pers)

  • 75 milliliter vloeibare plantaardige margarine
  • 1 ui, heel fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
  • 75 gram bloem
  • 750 milliliter ongezoete sojamelk
  • Evt. 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • snufje nootmuskaat

Bereiden

Verhit de vegan margarine in een sauspan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de bloem toe en roer stevig door tot er een pasta ontstaat. Voeg sojamelk, citroensap, zout en peper en nootmuskaat toe. Roer door met een garde, zet het vuur laag en klop nog een paar minuten door terwijl de saus dikker wordt. Draai het vuur uit en zet de saus opzij. Als deze later te dik is geworden, klop je hem met wat sojamelk weer iets dunner.