Zalmtartaar van verse en gerookte zalm met mierikswortelcrème

Ingrediënten (12  pers)

  • 800 g verse zalm, in zeer kleine blokjes
  • 2 kleine sjalotjes, heel fijn gesnipperd
  • 2 takjes platte peterselie, heel fijngehakt
  • 10 sprieten bieslook, heel fijngehakt (plus extra voor garnering)
  • 4 cornichons (kleine augurkjes), heel fijngehakt
  • 2 eetlepel kappertjes, heel fijngehakt
  • geraspte schil en sap van 2 citroenen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 plakken gerookte zalm
  • 250 ml crème fraîche
  • 4 theelepels mierikswortelcrème (potje)

Bereiden

Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, cornichons, kappertjes, 2 eetlepels citroensap en mayonaise in een kom.

Leg een ring op elk bord en vorm taartjes van het zalmmengsel. Halveer de plakken gerookte zalm en maak daarvan een rozet op de tartaartjes.

Roer de citroenrasp, crème fraîche en mierikswortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook

 

Pas op (gerookte) zalm is aan de prijzige dus maak vooral met aanbiedingen of maakt kleine porties.