Salade met gerookte eendenborst, geitenkaas en stoofpeertjes

Ingrediënten (8 pers)

  • 500 gram gerookte eendenborst
  • 300 gram eikenbladslamelange
  • 4 sjalotten
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 4 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 250 gram verse geitenkaas naturel
  • 8 stoofperen

Bereiden

Haal de eendenborstfilet 30 min. van tevoren uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.

Dep de eendenborstfilet droog met keukenpapier. Snijd het vel tot op het vlees kruislings in.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Leg de eendenborstfilet op de huid in de pan en bak 6 min. Keer het vlees en bak aan de andere kant in nog 3-4 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat de eendenborstfilet verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.

Verdeel intussen de sla, sjalotten en cherrytomaatjes over 4 borden. Klop een vinaigrette van de balsamicoazijn, olijfolie en mosterd. Besprenkel de salade met de balsamicovinaigrette.

Snijd de eendenborstfilet in mooie plakjes en leg op de salades. Bestrooi met de geitenkaas en verdeel de stoofpeertjes over de borden. Serveer met het stokbrood.